Υπουργείο Τουρισμού - Logo-ΑΣΤΕΚ-Ανώτερη-Σχολή-Τουριστικής-Εκπαίδευσης-Κρήτης

Μετεκπαίδευση

Προγράμματα μετεκπαίδευσης για εργαζομένους και πρόσκαιρα άνεργους στον τουριστικό τομέα σε πόλεις της Ελλάδας

Εισαγωγή

Tο Υπουργείο Τουρισμού λειτουργεί, σύμφωνα με το ν. 1077/1980 όπως ισχύει, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας Tμήματα Μετεκπαίδευσης, για τους ήδη εργαζομένους στον τουριστικό τομέα ή για πρόσκαιρα ανέργους, οι οποίοι διαθέτουν μόνον εμπειρική γνώση του αντικειμένου εργασίας τους.
 Δηλαδή, τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης απευθύνονται στον ενεργό πληθυσμό της χώρας, τον απασχολούμενο στον τομέα του Τουρισμού.  Οι απόφοιτοι των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης αποκτούν την υπαλληλική ιδιότητα και τα δικαιώματα που απορρέουν από την εφαρμογή του ν. 2112/1920 (Α’ 67).
Ειδικότερα, τα τμήματα μετεκπαίδευσης απευθύνονται σε εργαζόμενους (μισθωτούς) και πρόσκαιρα άνεργους εμπειροτέχνες, οι οποίοι απασχολούνται στα πάσης φύσεως ξενοδοχειακά καταλύματα (κύρια και μη κύρια), σε καζίνο και σε κέντρα εστίασης και αναψυχής (ενδεικτικά αναφέρονται νυκτερινά κέντρα ψυχαγωγίας, κοσμικές ταβέρνες, εστιατόρια, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (catering), ζαχαροπλαστεία, καφενεία, μπαρ και σνακ–μπαρ).
Για την εκπαιδευτική περίοδο 2022-2023, στο πλαίσιο της
υλοποίησης του έργου «Προγράμματα/δράσεις κατάρτισης-μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών» (κωδ. 2017ΣΕ01100000) υλοποιούνται 48 τμήματα σε δεκαοκτώ πόλεις: Αθήνα (με έδρα στην Ανάβυσο), Θεσσαλονίκη, Αιδηψός, Κατερίνη, Κέρκυρα, Βόρεια Κέρκυρα, Νότια Κέρκυρα, Βόλος, Αλεξανδρούπολη, Άγιος Νικόλαος, Ηράκλειο,  Καβάλα, Λουτράκι (με έδρα στην Κόρινθο), Ναύπλιο (με έδρα στο Άργος), Πάτρα, Πύργος και Ρόδος.

Ειδικότητες

Στην πόλη του Αγίου Νικολάου, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022 - 2023, υλοποιούνται δύο τμήματα στις ειδικότητες Υπηρεσία Υποδοχής και Επισιτισμός. Οι υποψήφιοι, θα πρέπει να αποδεικνύουν εργασιακή εμπειρία ανάλογα με την ειδικότητα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν:
Μετεκπαίδευση Τουριστικά - ΑΣΤΕΚ - Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης

Υπηρεσία Υποδοχής

 - Υπάλληλος Υποδοχής
- Βοηθός Υποδοχής
- Υπάλληλος τήρησης λογαριασμών πελατών
- Αποθηκάριος
- Θυρωρός, Θυρωρός Β’, Βοηθός Θυρωρού, Νυκτοθυρωρός
- Εξωτερικός Θυρωρός (Doorman)
- Τηλεφωνητής / Τηλεφωνήτρια
- Προϊστάμενος/η Υπνοδωματίων και κοινόχρηστων χώρων
- ΓκρουμΕπισιτισμός

- Εστίαρχος (Maitre)
- Υπομαίτρ (Sous-Maitre)
- Αρχισερβιτόρος (Captain)
- Σερβιτόρος Τραπεζαρίας-Σαλονιού ή Ορόφων (θαλαμηπόλος)
- Σερβιτόρος – Σερβιτόρος Bar
- Βοηθός Σερβιτόρου
- Ταμίας – Ελεγκτής (Ταμπλίστας)
- Μπάρμαν και Βοηθός Μπάρμαν

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρόγραμμα

Επισιτισμού - Υπηρεσία Υποδοχής

Περισσότερα

Περισσότερα για τη μετεκπαίδευση σε αρχεία pdf
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαγράμματα Ύλης

Προβολή
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Έγκριση εκπαιδευτικού υλικού

Προβολή
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προκήρυξη εισαγωγής

Προβολή
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καθορισμός Έναρξης-Λήξης

Προβολή
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κανονισμός λειτουργίας

Προβολή
ΑΣΤΕΚ - Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης - Logo
Η ΑΣΤΕΚ είναι μία από τις δυο Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης που λειτουργούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού στη Ρόδο και στην Κρήτη.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram