Ο Μακρύς Γιαλός Σητείας Κρήτης και το ξενοδοχείο Sunwing Ηotel είχε την τιμή να φιλοξενήσει μια μικρή ομάδα καθηγητών και μαθητών του Mora Gymnasium από τη Σουηδία, οι οποίοι σπουδάζουν στον τομέα του τουρισμού. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τους ταξιδίου, οι μαθητές επισκέφθηκαν την Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) στον Άγιο Νικόλαο, με σκοπό να ενημερωθούν για το πρόγραμμα σπουδών, τις μεθόδους διδασκαλίας και τις πρακτικές που ακολουθούνται στην Ελλάδα στον χώρο του τουρισμού.

Κατά την επίσκεψη, οι Σουηδοί μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής, να συνομιλήσουν με καθηγητές και διοικητικό προσωπικό και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την τουριστική εκπαίδευση, την τοπική κουλτούρα καθώς και τις επαγγελματικές προοπτικές στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα του τουρισμού.

Η πρωτοβουλία αυτή συμβάλλει στην ανάπτυξη διαπολιτισμικών σχέσεων, στην ανταλλαγή απόψεων και αντιλήψεων και στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων διαφορετικών χωρών, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να γνωρίσουν από κοντά τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο τουρισμός στην Κρήτη και την Μεσόγειο.

Η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) υποστηρίζει ενεργά τέτοιου είδους δράσεις που προάγουν τον εκπαιδευτικό τουρισμό και αναδεικνύουν την Κρήτη ως πρότυπο φιλοξενίας, εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης.