Υπουργείο Τουρισμού - Logo-ΑΣΤΕΚ-Ανώτερη-Σχολή-Τουριστικής-Εκπαίδευσης-Κρήτης

26 July 2024

Παράταση προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων σπουδαστικού στεγαστικού επιδόματος

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου Οικονομικών, για παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το έτος 2023, ανακοινώνουμε την παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το σπουδαστικό στεγαστικό επίδομα, έως και τις 2 Αυγούστου 2024.

Με την ευκαιρία να επισημάνουμε τα εξής:

  • Εάν το φορολογητέο εισόδημα του σπουδαστή/τριας (με βάση το εκκαθαριστικό) ξεπερνάει τις 3.000€, είναι ο/η ίδιος/α δικαιούχος και άρα ο αιτών/ούσα, όχι οι γονείς. Όμως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει συμπληρωματικά να καταθέτετε Ε1 των γονέων, ώστε να εξακριβώνεται από την υπηρεσία, ότι ο σπουδαστής/ρια δε δηλώνεται εξαρτώμενο μέλος (στο σχετικό πίνακα 8).
  • Εάν το φορολογητέο εισόδημα του σπουδαστή/τριας, είναι έως και 3.000€, δικαιούχος και αιτών είναι ο γονέας (σε αυτή την περίπτωση ο σπουδαστής/ρια, θα πρέπει να απεικονίζεται ως εξαρτώμενο μέλος στον πίνακα 8, του Ε1 των γονέων).
  • Το ΙΒΑΝ που συμπληρώνετε στην αίτηση, θα πρέπει να συμφωνεί με τη βεβαίωση του τραπεζικού λογαριασμού που προσκομίζετε.
  • Φροντίζετε όλα τα έγγραφα να είναι ευκρινή.
  • Ακολουθείτε τις οδηγίες που σας έχουν σταλεί σε προηγούμενο mail και που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της σχολής.
ΑΣΤΕΚ - Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης - Logo
Η ΑΣΤΕΚ είναι μία από τις δυο Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης που λειτουργούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού στη Ρόδο και στην Κρήτη.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram